Η μαργαρίτα της παραλίας, η Arctotheca populifolia, εισήχθη στην Αυστραλία κάπου τη δεκαετία του 1930 και σε λιγότερο από έναν αιώνα κατάφερε να αλλάξει δραματικά, ώστε να προσαρμοστεί στο νέο της περιβάλλον. Είναι ένα οφθαλμοφανές και ξεχωριστό μαζί παράδειγμα της εξέλιξης ενός είδους.

Όλοι μας θαυμάζουμε και εντυπωσιαζόμαστε από το ξεχωριστό και το σπάνιο. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τις λευκές τίγρεις λόγω της μοναδικότητάς τους. Παρόλα αυτά δεν είναι οι μόνες που είναι σπάνιες. Δεν πρόκειται για ξεχωριστό είδος τίγρης αλλά για μια χρωματική παραλλαγή που οφείλεται σε διαφορετικό αλληλόμορφο γονίδιο.

Εδώ κρύβεται και το κίνητρο των ποδηλατών να ψάχνουν για όλο και δυσκολότερες διαδρομές.

Για να διερευνήσουν το ρόλο της όρασης στην εξέλιξη της συμπεριφοράς των ζώων, μία ομάδα ερευνητών συνέκρινε την οπτική οξύτητα ανάμεσα σε περίπου 600 είδη. Έπειτα δημιούργησαν ψηφιακές εικόνες που προσομοίωναν πώς μπορεί να βλέπουν διάφορα ζώα την ίδια σκηνή μιας κουζίνας. Ο κατάλογος περιλάμβανε θηλαστικά, πτηνά, έντομα, ψάρια, και πολλά άλλα. Η μελέτη αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη βάση δεδομένων μέχρι σήμερα.